Над 230 елитни състезатели ще пристигнат  в края на тази

...
Над 230 елитни състезатели ще пристигнат  в края на тази
Коментари Харесай

Станимир Беломъжев: Ще дам 120 процента от себе си на ЕП в Чепеларе

Над 230 елитни състезатели ще пристигнат  в края на тази седмица за европейското състезание по ски-ориентиране, хазаин на което е Чепеларе. Надпреварите ще важат още за международната купа, а дружно с това ще се състоят международните шампионати за ветерани и за младежи до 23 години. Една от най-големите звезди, която ще вземе присъединяване в тези стартове е Станимир Беломъжев.

„ Чувствам се добре. В момента съм на Белмекен. Подготовката върви обикновено. Здрав съм. Надявам се всичко до европейското състезание да мине безпрепятствено и да нямаме проблеми. Виждате в другите зимни спортове по какъв начин наши състезатели без безусловно никакви признаци дават позитивни проби. На това европейско състезание поради ограниченията за сигурност и ние ще бъдем подложени на много проби. Надявам се всичко да мине обикновено. Много ще е неуместно цяла година да си упражнявал и да си се готвил и в навечерието на надпреварата да излезе позитивен тест. Това ще провали целия труд, които си положил “, показа особено за БНР най-хубавият ни играч по ски – насочване Станимир Беломъжев.

„ Като цяло при нас европейското състезание е по-силно от международното. Всички огромни народи и всички водачи в нашия спорт ще бъдат тук. Част от тимовете – Русия и Норвегия сега се приготвят дружно с мен на Белмекен. На 100 % международният хайлайф ще бъде в България. За жал поради Covid-19 анулираха към този момент едно съревнование за 2022 година. Световните зимни олимпийски военни игри няма да се проведат. Стискам палци да се организира международното състезание, което е през март “, сподели още международният ни и европейски първенец.

„ Европейското състезание стартира на 22-ри със спринтова отдалеченост. На 23-ти е смесената спринтова щафета, на 24-ти е междинната отдалеченост. Почивният ни ден ще е на 25-ти, на 26-ти е дългата отдалеченост, а на 27-ми ще се организира естествената щафета. С моят треньор и татко сме планували да взема присъединяване в трите самостоятелни дистанции (спринт, междинна и дълга) и в естествената щафета. Ще пропусна смесената щафета, с цел да имам още един ден отмора. Поставяме си най-високите цели, само че не желая да имам предвид съответни места. Във всеки един старт аз се пробвам да дам максимума от себе си. В тези надпревари ще дам 120 %, уповавам се да имам шанс и ден и да оползотворим по най-хубавия метод труда, който сме положили в последните две години, след блокирането на миналогодишния сезон “, приключи Станимир Беломъжев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР